{ "title": "Portakallı Pasta", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Pasta-19.jpg", "date": "19.01.2024 00:02:00", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra mutfaklarımızda kek, pasta, reçelin yanı sıra birçok farklı lezzetlere de lezzet katmaktadır. Portakal enfes lezzetinin yanı sıra kendine özgü hoş aroması ve kokusu ile de mutfakların vazgeçilmez meyveleri arasında yerini almaktadır. Sizlerde portakalın bu eşsiz lezzeti ve aromasından mahrum kalmak istemiyorsanız sizler için portakallı pasta tarifimizi denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. İster doğum günü pastası olarak, isterseniz evde sağlıklı bir pasta hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir pasta olan portakallı pastamızı arzu ederseniz buyurun birlikte hazırlayalım.

Portakallı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Kreması için
Portakal Jölesi için
Pastanın Ara Katı için
Üzeri için
Portakallı Pasta Nasıl Yapılır?

Portakallı pasta hazırlığımıza ilk olarak uygun bir çırpma kabının içine yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından kırılan yumurtaların üzerine toz şekeri de ilave ederek çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurta kar şekline gelinceye kadar çırparak üzerine sıcak su, un ve kabartma tozu ekleyerek karışım kek kıvamı alıncaya kadar çırparak hazır hale getirelim. Hazır hale gelen hamurumuzu yağlanarak unlanmış yuvarlak cam tepsiye dökerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabarıp pembeleşinceye kadar pişmeye bırakalım. Kek istediğimiz şekilde piştikten sonra fırından alarak temiz bir mutfak bezinin üzerine tepsiden ters çevirip çıkartarak soğuması için beklemeye bırakalım.

Bizde bu sırada pastamızın Kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye tüm krema malzemelerini ilave edip sürekli karıştırarak kremamız koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirdikten sonra üzerine 1 paket vanilya ekleyip birkaç dakika kadar daha karıştırarak kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Soğumaya bıraktığımız keki tam ortasından ip veya kekin bir bıçak yardımıyla ortasından ikiye ayırarak her iki parçayı da taze sıkılmış 2-3 çorba kaşığı portakal suyu ile ıslatarak alt parçayı keki pişirdiğimiz yuvarlak tepinin içine yerleştirelim. Daha sonra pişirerek soğumaya bıraktığımız kremanın yarısını tepsiye yerleştirdiğimiz kekin üzerine dökerek güzelce yayalım. Ardından yarım ay şeklinde dilimlediğimiz portakalları kremanın üzerine döşeyerek portakalların üzerine kremanın yarısını da dökerek yaydıktan sonra kekin diğer parçasını kremanın üzerine düzgün bir şekilde kapatarak yerleştirelim.

Portakallı pastamızın üzeri için 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çukur bir kabın içinde şanti koyulaşıncaya kadar çırpalım. Bir süre dinlendikten sonra pastanın üzerine güzelce yayalım. Ardından pastamızın son aşaması olarak portakal suyu, şeker ve nişastayı ufak bir tencereye alıp sürekli karıştırarak karışım jöle kıvamına gelinceye kadar pişirerek ocaktan alıp soğumasını sağladıktan sonra pastamızı istediğimiz şekilde süsleyerek hazır hale getirdiğimiz pastamızı buzdolabına alarak en az bir gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }