{ "title": "Portakallı Pekin Ördeği", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Pekin-Ordegi-83.jpg", "date": "21.01.2024 11:41:19", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Portakallı Pekin Ördeği, Türk mutfağına uzak doğu ülkelerinden gelerek yerleşen portakallı pekin ördeği yemeği henüz ülkemizde fazla tanınan bir yemek çeşidi değildir. İnsanlar arasında oldukça lüks bir yemek olarak düşünülen bu yemek için pekin ördeğini de kolaylıkla temin etmek mümkün değildir. Ancak büyük hipermarketlerde bulunabilen pekin ördeğinin pişirme süresi de ördeğin ağırlığına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Genellikle yılbaşı sofralarında veya özel konuklarınız için davet sofralarında bu şahane lezzeti ikram etmenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.

Portakallı Pekin Ördeği İçin Gerekli Malzemeleri
Portakallı Pekin Ördeği Sosu için
Portakallı Pekin Ördeği Nasıl Yapılır?

Portakallı pekin ördeği pişirme hazırlığımıza 1 adet ördeği tüm olarak güzelce yıkayıp kurulayarak başlayalım. Ardından çukur bir tencereye sıvı yağ koyarak ocağa tencereyi yerleştirelim. Sıvıyağ hafifçe kızdıktan sonra daha önce yıkayarak kuruladığımız ördeği yağın içine alarak arkalı önlü hafifçe kızartalım. Ardından ördeği kızarttığımız tencereye salçalar ve sos malzemeleri dışındaki tüm malzemeyi ilave ederek ördeği 50- 60 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Ördek haşlanırken bizde sosumuzu hazırlayalım. İlk olarak 2 adet portakalın kabuklarını bir kabın içine rendeledikten sonra beyaz kısımlarını soyarak atalım ve etli kısımlarını ise robottan geçirerek parçalayalım. Daha sonra ufak bir tencereye tereyağını alarak erimesini sağladıktan sonra üzerine buğday nişastasını ilave ederek karıştıralım. Ardından köpük, köpük olan nişastanın üzerine parçalanan portakalları ve Rendelenmiş kabukları ilave ederek bir yandan da karıştırmaya devam edelim. Kaynayarak kıvam alan sosun içine 1 su bardağı da haşlanan ördeğin suyundan ekleyerek sosumuzu ocaktan alalım.

Ardından bir saat kadar pişirdiğimiz ördeği tencereden çıkartarak tüm olarak bir fırın tepsisine yerleştirelim ve ördeğin iç kısmına ve üzerine portakallı sosu gezdirerek dökelim. Sosun üzerine ise domates ve biber salçalarını karıştırarak eşit bir şekilde ördeğin tamamına sürelim. Fırınımızı önceden 220 derecede ısıtarak ördeği fırına vererek yaklaşık olarak 1 saat pişirdikten sonra fırından alarak servis yapalım. Servis sırasında tepside kalan sıcak sosu ördeğin üzerine gezdirerek seviş yapmayı ihmal etmeyelim. Bu şekilde sunumlarda ördek hem daha lezzetli hem de kurumamış olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }