{ "title": "Portakallı Şam Kurabiyesi", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Sam-Kurabiyesi-32.jpg", "date": "21.01.2024 12:21:54", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Portakallı Şam Kurabiyesi, tarifi güzel pratik ve lezzetli kurabiyelerden biridir. Kış günlerinde bol bol yapabileceğiniz bir kurabiye çeşididir. Hem vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin kaynağı hem de çocukların bayılarak yediği bir kurabiye. Kadınlar özellikle altın günlerinde Portakallı Şam kurabiyesi tarifini yapıp farklı lezzetler sunabilirler veya bir bardak çay eşliğinde komşu ve arkadaşlarınızla hoş bir sohbette buluşup yiyebilirsiniz. Görseli ile bile iştahınızı kabartmaya yetecektir. Portakallı Şam kurabiyesini yaparken gözümüz korkmasın gayet kolay ve hızlı bir şekilde hemen yapıp hazırlanan bir tariftir. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi inşallah;

Portakallı Şam Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Portakallı Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle portakallı Şam kurabiyesi tarifine başlamadan önce mutlaka birkaç saat önceden bütün malzemeler buzdolabından çıkarılıp oda sıcaklığında olması gerekir. Sonra tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin ve soğutun. Başka bir taraftan bütün toz ve kuru malzemeleri yani 4 su bardağı unu, kabartma tozu, karbonat ve mısır ununu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek hazır bir şekilde kenarda bekletin. Bu ayrıntıyı kaçırmadan yapmaya gayret edin. Şimdi kurabiye yapımına başlayabiliriz. İlk olarak geniş bir yoğurma kabı alın ve içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri koyup mikser yardımıyla iyice krema haline gelene kadar çırpın. Sarı rengi alınca karışım içine sırasıyla portakal kabuğu rendesi, portakal suyunu, yoğurt ve yağları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Artık sıra kuru malzemelerde olduğu için miksere ihtiyacımız kalmadı çıkarabilirsiniz. Önceden eleyerek hazırladığınız un karışımını içine dökerek yoğurmaya başlayın. Bu kurabiyenin bir püf noktası olarak uzun uzun yoğurmanız gerekiyor çünkü dış yüzeyinin pürüzsüz görünüme sahip olması için bu gereklidir. Eğer kurabiye hamuru hala ele yapışan bir kıvamı varsa geride kalan unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Kulak memesi kıvamında olması gerekir. Hamur hazır olduğunda toparlayın ve cevizden büyük parçalar koparın ve avcunuzun ortasında yuvarlayın ve bir tabağın içine toz şeker koyup ve hamuru içine koyup yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin fazla düzeltmeye çalışmayın çünkü sıcağı görünce eriyip düzeleceğini söyleyebilirim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin ama fırın sıcaklık ayarları değişebildiği için siz üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Portakallı Şam kurabiyesi tarifi hazır. Ardından servis tabağına alın ve bir bardak portakal suyu ile servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }