{ "title": "Portakallı Sünger Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Sunger-Kek-85.jpg", "date": "19.01.2024 20:04:06", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Portakallı Sünger Kek, Portakal suyu biraz asitli olduğu için kek malzemesinin içine girince kekinizi iyice kabartacak ve kek kabardıkça daha yumuşak ve süngerimsi bir yapı halini alacaktır. Aynı zamanda kekin arasına yayılan yoğun portakal tadı ile şerbetin keki daha da hareketlendirmesi sonucu ortaya muhteşem bir tatlı kek çıkacaktır. Anlatırken bile bu kadar mükemmel olan bu keki, bir de yapım aşamaları gerçekleşirken düşüne biliyor musunuz?
Portakallı Sünger Kek Malzemeleri
Şerbeti için
Portakallı Sünger Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı Sünger Kekin yapımına öncelikle şerbetinden başlıyoruz. Portakal suyunu ve toz şekerini genişçe bir kaba alıp ocağın üzerine alın. Daha sonra kaynayan şerbetin içine portakal kabuğu rendelerini de ekleyip bir taşımda öyle kaynatıp ocağın altını kapatın. Portakal kabuğu rendesini attıktan sonra çok kaynatmayın yoksa şerbet acılaşır. Çünkü portakal aromasını verdikten sonra acı tadını vermeye başlar.

Daha sonra ayrı bir yoğurma kabına geçerek yumurtaların sarısını ve beyazını birbirinden ayırarak ayrı ayrı çırpın ve daha sonra birbirine karıştırıp çırpın. Daha sonra toz şekeri serpin ve çırpmaya devam edin. İyice köpürene ve şekerler yumurtanın işinde kaybolana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra sütü, portakal suyunu, sıvı yağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıvıların iyice birbirine karışıp harmanlanması lazım. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı bir kaba alıp iyice harmanlayın ve bir süzgeç yardımı ile kekin içine eleyerek dökün. Daha sonra kek kıvamına gelen hamurun içine portakal kabuğu rendelerini de dökerek mikserde çırpmaya devam edin. Daha sonra kelepçeli bir kek kalıbında ya da borcam da kalıbı yağlayıp unladıktan sonra kekin üzerine dökün ve daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kekin üzeri kabarana kadar ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 27 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan yardımı ile kekin ortasını açarak delikler vurarak hamur kalıp kalmadığını ko. Ntrol edebilirsiniz. Pişen keki fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağının geçmesini bekleyin. Daha sonra çatalla kekin üzerinde delikler açın ve şerbeti kaşık ile yavaş yavaş her tarafını ıslatarak dökün. Birkaç saat dinlendikten sonra dilimleyerek arzu ettiğiniz şeklide süslemesini yaparak servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }