{ "title": "Portakallı Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Sutlu-Tatlilar-61.jpg", "date": "19.01.2024 13:22:25", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Portakallı sütlü tatlılar, kış meyvesi olan portakal tam bir C vitamini deposudur. Biraz asitli bir meyve olduğu için pişirilmeden yenildiğinde mide sorunu olan kişilerde mide asidine neden olabiliyor. Ancak sütlü tatlıların içerisine ilave edilen portakal mide şikâyeti olan kişilere ters tepki yapmayıp, rahatsızlıklara yol açmamaktadır. Portakallı sütlü tatlıları, günün her saati afiyetle tüketebilir ve hazırlayabilirsiniz. Hazırlanması da son derece pratik olan bu tatlılar, lezzet bakımından da damakta iz bırakacak niteliktedir. Sevdikleriniz için, aileniz için veya dostlarınız için leziz portakallı sütlü tatlılardan yapabilir ve sohbet eşliğinde tatlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Portakallı sütlü tatlılar

Portakallı muhallebi için gerekli malzemeler

Portakal sos için
Muhallebi için
Portakallı muhallebi nasıl yapılır?

Tatlının hazırlanması portakallı karışım ile başlayalım. Bunun öncelikle taze olan portakalların suyunu sıkalım ve süzgeçten geçirip bir kâsenin içerisine alalım. Portakal suyunun içerisine toz şeker ile nişastayı ilave edip çırpma teli ile karıştıralım. Akabinde pişirme kabının içerisine alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Portakallı karışımı kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek oldukça önemlidir. İçerisinde nişasta bulunduğu için pütür olabilir. Koyu bir kıvama gelen portakal karışımı kek kalıbının veya şekilli bir kalıbın içerisine dökülüp yayılır. Her tarafa eşit gelecek şekilde dökülüp soğuması için buzdolabına kaldıralım. Ardından muhallebiyi hazırlamaya geçelim. Muhallebi için verilen malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirelim. Bir taşım kaynayan muhallebiyi ocağın üzerinden alalım ve biraz ılık hale gelmesi için bekletelim. Ilık hale geldikten sonra çırpıcı ile karıştıralım ve kalıbın üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökelim. Eğer tek seferde tencereyi portakal sosunun bulunduğu kalıba dökerseniz alt katmanda bulunan portakallı sos dağılabilir. Bunun için dikkatli dökmekte fayda olacaktır. Muhallebiyi de ilave edikten sonra tatlıyı buzdolabına alıp bir saat kadar bekletelim. Sürenin ardından tatlıyı bir servis tabağının üzerine ters çevirip dikkatli bir şekilde çıkartalım. Akabinde kalıbın şeklinde dilimleyip sunum yapalım.

Portakal soslu sütlü irmikli tatlısı için malzemeler
Portakal sosu için
Portakal soslu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Portakal soslu irmik tatlısının hazırlanmasına irmikli krema ile başlayalım. Bunun için de verilen malzemelerden yağ hariç hepsini bir ufak tencerenin içerisine alalım ve karıştıralım. Kremayı kısık ateşin üzerinde sürekli karıştırarak pişirelim. Akabinde kaynadıktan sonra içerisine yağı ilave edelim ve çırpıcı ile birkaç dakika çırpalım ve alt tarafı hafif ıslatılmış bir borcam tepsinin üzerine yayalım. Diğer taraftan portakal sosunu hazırlamaya geçelim. Çok lezzetli ve hazırlanması çok pratik olan portakal sosunu hazırlamak için bir tencerenin içerisine nişasta ile suyu ilave edelim ve karıştıralım. Nişastanın kıvamı açıldığında portakalları bir sıkma aleti ile suyunu sıkıp karışımın içerisine alalım. Portakal suyunu da ilave ettikten sonra kaynayana dek pişirelim. Kaynadıktan sonra sürekli karıştırarak ılık olmasını sağlayalım. Sos ılık hale gelmiş ise irmikli muhallebinin üzerine b ir kepçe yardımıyla her tarafına eşit gelecek şekilde dökelim. Tatlıyı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Soğuduktan sonra üzerine portakal soslu sütlü irmikli tatlıyı dilimleyip servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }