{ "title": "Portakallı Tarçınlı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Tarcinli-Kek-26.jpg", "date": "19.01.2024 07:03:26", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Portakallı tarçınlı kek, Portakallı tarçınlı kek öncelikle kokusu ile ön plana çıkan bir kek çeşididir. Portakal ve tarçın kokusunun birleştiği ve keke muazzam bir koku kazandırdığı portakallı tarçınlı kek birçok kişinin misafir alımlarında servis tabağında tercih ettikleri bir kek türüdür. Kokusunun yanı sıra görsellik ve tat olarak da eşsiz bir lezzete sahiptir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Kendiniz için bile kalkıp hazırlayabilirsiniz. Yarım saat içerisinde hemen hazır olan bu kek bol içerikle yapılmaktadır. İçinde bulunan fındık parçacıkları keke ayrı bir lezzet kazandırmaktadır. Portakallı tarçınlı kek genellikle kış aylarında yapılan bir kek türüdür. Yazın portakal bulunmadığı için özlemi duyulan ve artan portakallı tarçınlı kek kış aylarında sık sık yapılmaktadır. Sizde ani gelen misafirlerinize ani bir ikramla ona verdiğiniz değeri göstermek ve ikramsız göndermek istemiyorsanız portakallı tarçınlı kek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mis kokulu ve eşsiz lezzetli bu kek misafirinizin sizden memnun olarak ayrılmasına fayda sağlayacaktır. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Portakallı tarçınlı kek için gerekli olan malzemeler
Portakallı tarçınlı kek nasıl yapılır?

Öncelikle kek hamurunu yapacağınız derin bir kap alın ve yumurtaları içine kırın. Ardından toz şekeri yumurtaların içine ilave ederek mikserle yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurta ve şeker karışımı beyaz bir renk alıp köpük, köpük olunca çırpmayı durdurun. Sonra çırpılan karışım içerisine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin. Oda sıcaklığında bekletilip eritilen tereyağını da ilave ettikten sonra 1 dakika kadar ister çırpıcı ister mikserle çırpın. Sonrasında portakalı bol su ile yıkayarak kabuğunu rendeleyin. Kabuğunun tamamı rendelendikten sonra suyunu sıkarak bir bardak içerisinde biraz bekletin. Rendelenen portakal kabuğunu karışım içerisine tarçınla beraber ilave edin. Önceden dövülmüş fındık içini de kek hamuruna ilave ettikten sonra malzemelerin geri kalanını hamura ekleyin. Yani son olarak vanilya, portakal suyu, kabartma tozu ve unu ilave ederek 3-4 dakika çırpın. Kek hamuru böylece daha pürüzsüz bir hale gelmektedir. Bu arada kek kalıbını yanınıza alarak içine 2 çay kaşığı sıvı yağ koyup iyice yağlayın. Elinizle kek kalıbının iç yüzeyinin tamamına yağı yayın ki pişim aşamasında kek kalıba yapışmasın. Kek kalıbı da hazırlandıktan sonra yapılan kek hamurunu kalıp içine dökebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına keki sürün. Yaklaşık 25 dakika sonra kekin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırını kapatın ve keki çıkarın. Biraz dinlendirdikten sonra portakallı tarçınlı keki dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }