{ "title": "Portakallı Üzümlü Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Uzumlu-Kek-77.jpg", "date": "21.01.2024 04:41:37", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanımlar misafir ağırlarken portakallı üzümlü keki eksik etmemeye çalışırlar. Yapımı çok kolay ve sunumu da çok güzeldir. Çocuklar başta olmak üzere herkes severek yer. Dilerseniz basit bir şekilde portakallı üzümlü kekin tarifini yapalım.

Portakallı üzümlü kek için gerekli olan malzemeler
Portakallı üzümlü kekin nasıl yapılır?

Öncelikle kuru üzümleri temizleyip yıkadıktan sonra yumuşamaları için bir kâse içerisindeki ılık suda bekletelim. Bu arada 2 adet portakalı sıkarak yaklaşık 1 su bardağı portakal suyunu hazırlayalım. Portakallar küçük ise su bardağını doldurana kadar portakalları sıkıyoruz, varsa çekirdeklerini ayıklayarak portakal suyu hazırlıyoruz. Küçük bir tabağa 2 adet portakal kabuğunun yüzeyini, rendenin ince kısımdan rendeleyerek hazırlayalım.

Hazırlıklar bitince derin bir çırpma kabına şekeri ekleyelim, yumurtayı üzerine kıralım ve mikser ile en az 7-8 dakika çırpalım. Yumurta ve şeker iyicene köpürene kadar çırpmaya devam edelim. Köpürdükten sonra hamur işi margarini ve yarım çay bardağı suyu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Portakal kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekledikten sonra, üzerimize sıçramaması için mikseri en düşük hıza getirerek çırpmaya devam edelim. Sonra unumuzu, kabarma tozunu, vanilyasını ve çok az karbonatı serperek 1-2 dakika kadar daha çırptıktan sonra çırpmayı tamamlıyoruz. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarıyoruz, kuru üzümleri süzüp hamurun üzerine serperek hafif karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Üzümlü portakallı kekiniz hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }