{ "title": "Portakallı Zeytinyağlı Kereviz", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Zeytinyagli-Kereviz-66.jpg", "date": "19.01.2024 13:04:22", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Portakallı zeytinyağlı kereviz: sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bir yemek olan portakallı zeytinyağlı kereviz kişi sağlığı üzerindeki olumlu faydaları göz önünde bulundurularak sofralarda daha sık yer verilmesi gereken bir yemektir. Üstelik lezzet olarak da sıra dışı ve farklı bir lezzeti vardır. Yapımı zaman almaz, kolay ve pratiktir. Hem tadı hem de görünümü sıra dışı olan bu yemek sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Ağırlıklı olarak sebzelerden yapılan bu yemek vücuda ağırlık vermeyen hafif bir yemek olma özelliği taşımaktadır. Et sevmeyen ve yemeklerinde et kullanmayan kişilerin yemek öğünlerinde ideal bir çeşit olabilir. Özellikle sağlıklı yaşama önem veren kişilerin öğünlerinde portakallı zeytinyağlı kerevize yer vermelerini tavsiye ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz. İşte portakallı zeytinyağlı kereviz tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Portakallı zeytinyağlı kereviz için gerekli malzemeler
Portakallı zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır?

Öncelikle kerevizleri bol su ile yıkayın. Yıkanan kerevizleri küp-küp doğrayarak bir kenarda bekletin. Sonrasında soğanları soyun ve küçük küçük yemeklik bir şekilde doğrayın. Bir tava içerisine doğranan soğanları koyarak ocağın altını açın. Tava içerisine zeytinyağını da ekleyip soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar ara ara karıştırarak kavurun. Bu arada havuçları yıkayarak doğrayın. Soğanlar pembeleşince tuzu ve doğranan havuçları soğan içerisine ilave edin. Biraz soğanla beraber havucu biraz kavurun. Patateslerin kabuklarını soyarak kerevizler gibi küp doğrayın. Yemeği yapacağınız tencereyi ocağın ayrı bir tarafına alın ve ocağın altını yakın. Kavrulmakta olan soğan ve havucu tencere içerisine alın ve doğranan patatesleri tencere içerisine ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra kerevizleri de ekleyin. Tüm sebzeler 1-2 dakika kavrulduktan sonra sebzelerin üzerini biraz geçecek bir şekilde su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca portakal suyunu kaynamakta olan kerevizlerin üzerine ekleyin. Portakallı kereviz yemeğini taşana kadar pişirmeye devam edin. Kereviz yemeği içindeki sebzeler yumuşayınca pişmiş sayılır. Sebzelerin yumuşadığını gördüğünüzde ocağın altını kapatın. Pişen yemeği soğumaya bırakın. Portakallı zeytinyağlı kereviz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }