{ "title": "Tarçınlı Portakallı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Tarcinli-Portakalli-Kek-85.jpg", "date": "19.01.2024 06:35:55", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Tarçınlı portakallı kek; tarçın ve portakalın o mükemmel lezzeti kek ile birleştiğinde vazgeçilmez bir lezzet olur. Sonbaharın çay saatlerine lezzet veren tarçınlı portakallı kek, eşsiz bir lezzete sahiptir. Mutfaktaki o samimi ve sıcak kokusu bütün odalara dağılarak buram buram kokar. Tarçınlı portakallı kek oldukça besleyici ve sağlıklı bir kek olduğu için, çocuklara ara öğün için oldukça faydalı bir besin olur. Diyet yapanlar için, tatlı ihtiyacı hissettikleri zamanlarda küçük bir dilim yediklerinde içerisindeki tarçın kan şekerini düzenleyerek tatlı ihtiyacını karşılar.

Tarçınlı portakallı kek, tam bir misafir kurtarıcısı olarak bilinir. Günlerde ve sohbetlerde vazgeçilmez olan tarçınlı portakallı kek, çay ile mükemmel bir ikilidir. Tarçınlı portakallı kek, içerisindeki yüksek protein sayesinde besin değeri yüksek bir pasta çeşididir. Saklama koşulu olarak dayanıklı olan tarçınlı portakallı kek, hava almadığı süre içinde 5 gün saklanabilir.

Tarçınlı portakallı kek için gerekli malzemeler
Tarçınlı portakallı kek nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisinde öncelikle yumurta ve pudra şekerini körük plana kadar çırpıyoruz. Karışım içerisine süt, sıvı yağ ve tarçını ilave edip iyice özleştirdikten sonra portakal rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı çırpıyoruz. İçerisine iyice dövülmüş cevizli birlikte yavaş yavaş unu ilave edip kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yağlanmış borcam içerisine hazır olan pek hamuruna boşaltıp, önceden ısırılmış olan 175 derecede 30 dakika tarçınlı portakallı keki pişiriyoruz. Soğuduktan bir saat sonra servise hazır olan kek üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri ve ceviz ilave edebiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }