{ "title": "Vişne ve Portakal", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/visne-ve-portakal.jpg", "date": "21.01.2024 08:55:47", "author": "Mervenur Elpit", "article": [ { "article": "Vişne ve portakal, Vişne; Latince adı Prunus Cerasus olan gülgiller familyasından olan kiraza benzeyen ama tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyve türüdür. İlkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Hafif mayhoş ve ekşi olması nedeniyle taze olarak pek tüketilmez. Bu yüzden genel olarak meyve suyu, reçeli ya da marmelatı yapılır. 100 gram taze vişnede ortalama 58 kalori vardır.

Vişnenin faydaları nelerdir?
Portakal; Latince adı Citrus Sinensis olan bu ağacın meyvesidir. İpek yolu Anadolu'dan geçtiği zamanlarda gelen narenciye ürünlerinden biridir. Türkiye'de ise birçok bölgede yetiştirilmesine rağmen en çok Akdeniz bölgesinde adından söz ettirmektedir. Portakalın gıda sektöründe kullanımı olduğu gibi kabuklarıyla esans yapılıp bu esanstan parfüm imal edilir. Gıda sanayisinde bolca kullanıldığı gibi ilaç sektöründe de kullanılır. 100 gram portakalda ortalama 46 kalori vardır.

Portakalın faydaları nelerdir?
" } ] }