{ "title": "Yoğurtlu Portakallı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Yogurtlu-Portakalli-Kek-92.jpg", "date": "19.01.2024 07:33:06", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Portakallı Kek, Yoğurtlu portakallı kek mis gibi kokusuyla pamuk gibi yumuşaklığı ve portakalın verdiği aromalı lezzetiyle çay saatlerinin gözdesi olmuştur. Ben portakal tadını çok severim girdiği her pastaları, kurabiyeleri, keklerin kokusunu ve lezzetini güzelleştiriyor. Ben bu kekimi ne zaman yapsam mükemmel kokusu, hafif oluşu ve lezzetli oluşundan dolayı üst, üste 2-3 dilim yemekten kendimi alamıyorum. Yoğurtlu portakallı kekimi komşularım çok seviyor ne zaman yapsam kapının zili çalar ve komşularım portakallı kek mi yapıyorsun diyor eve doluyorlar. Şimdi yoğurtlu portakalı kekimi yapmak için mutfağa gidiyorum. Arkadaşlar sizde kalkın çay saatinize bu güzel keki yapın ve komşularınızı yoğurtlu portakalı kekinize hayran bırakın.

Yoğurtlu portakalı kek malzemeleri
Yoğurtlu portakallı kek nasıl yapılır?

Bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Yumurtalara şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Portakal suyunu yoğurdu ve sıvı yağı tek, tek ilave edip çırpmaya devam edin.

Unu eleyip harca katın ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Ardında rendelenen portakal kabuğunu ilave edin ve çırpmaya devam edin. Yoğurtlu portakalı kek hamuru tam kıvamına geldiğinde kek yapacağınız kalıbının içini yağlayın, unlayın ve harcı dökün. Önceden 170 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına yoğurtlu portakalı keki verin ve pişirin. Kabarıp kızarmaya başlayan kekin piştiğini anlamak için bir kürdan alarak keke batırın eğer ki kek hamuru kürdana bulaşmıyorsa kek pişmiştir. Fırını kapatın ve yoğurtlu portakalı keki 5 dakika kadar içinde dinlendirin çıkarın. Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bir dilim yoğurtlu portakallı kek yanında bir bardak çay.

Afiyet olsun.
" } ] }