{ "title": "Zeytinyağlı Kereviz Portakallı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Zeytinyagli-Kereviz-Portakalli-64.jpg", "date": "23.01.2024 04:18:49", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı kereviz portakallı, müthiş derecede sağlıklı ve besleyici bir zeytinyağlı çeşididir. Özellikle yaz aylarında zeytinyağlı yiyecekler tüketmek hem kalp sağlığı için önemli hem de vücut hafif kaldığı için kendinizi daha iyi hissetmektesiniz. Kerevizin faydaları saymakla bitmez bildiğiniz gibi. Özellikle karaciğer üzerindeki olumlu etkileri tartışılmaz. Bir de bu yemeğe portakal eklendiği zaman ekstra sağlıklı hale gelmekte. Zeytinyağlı kereviz portakallı, ayda 4-5 kez tüketebileceğiniz çok güzel bir tarif. Dolapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Akşamları yemek yemektense 1 tabak yer yatarsınız. Hem vücut dinlenmiş olur. Bu sayede sabah daha dinamik uyanabilirsiniz. Ağır yemekler yedikten sonra sabahları uyanmak gerçekten bazen çok zor olmakta. Bu kadar gevezelikten sonra artık zeytinyağlı kereviz portakallı, tarifine geçelim dilerseniz. Öncelikle malzemelerden başlayalım.

Zeytinyağlı kereviz portakallı malzemeleri
Zeytinyağlı kereviz portakallı Nasıl Yapılır?

İlk etapta ön hazırlığımızı yapalım. Kerevizleri güzelce soyduktan sonra eşit parçalar halinde dilimliyoruz. Kararma yapmaması için limonlu suda beklemeye alıyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve kerevizden biraz daha ince parçalara ayırıyoruz. Patates kerevize nazaran biraz daha geç pişecektir. Patatesleri de suyun içerisine bırakıyoruz. Havucu da jülyen şeklinde parçalara ayırıyoruz. Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifimizin bu aşamasında soğanları soyup yemeklik şekilde doğruyoruz. Tencereye aldığımız soğanları zeytinyağında hafiften pişiriyoruz. Az kavrulunca su ilave ediyoruz. İçerisine jülyen doğranmış havuçları ilave ediyoruz. 2-3 dakika pişiriyoruz. Dilimlediğimiz patatesler ve limonlu suda duran kerevizleri de suya ilave ediyoruz. İsterseniz kereviz yapraklarını da içerisine atabilirsiniz. Güzel bir aroma verecektir.

Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifimizin son aşamasında portakal suyu, tuz ve şekeri de ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bıkıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Servis ederken yanında 1 parça limon verebilirsiniz. Ayrıca üzerine doğranmış maydanoz serperek görselini artırabilirsiniz.
" } ] }