{ "title": "Zeytinyağlı Portakallı Kereviz", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Zeytinyagli-Portakalli-Kereviz-23.jpg", "date": "21.01.2024 11:58:21", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. İkram sofralarında mutlaka zeytinyağı ile yapılan sebzeler her zaman yerini almıştır. Bunlardan biri de zeytinyağlı kerevizdir. Fakat size değişik bir tarif olan zeytinyağlı portakallı kereviz tarifini vereceğiz. Zeytinyağlı portakallı kerevizin tarifini vermeden önce kerevizin faydalarından bahsetmekte yarar var.

Kereviz, kendine özgü kokusu ve tadıyla, düşük kalorili sebzeler arasında oldukça tercih edilen bir sebzedir. K vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca vücuttaki toksinleri dışarı atma özelliği bulunan kereviz çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Eski yıllardan itibaren günümüze gelen yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilen kerevizin bu faydası artık bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Kanser hücrelerinin durdurulması ve tümörün küçülmesinde etkili olmaktadır. Ayrıca yüksek kolesterolü de düşürmeye oldukça faydalı bir besindir. Yüksek miktarda suda çözünebilen besin lifi içerdiği için sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık problemini ortadan kaldırır. Vücudu toksinlerden arındırmak ve vücutta bulunan fazla suyun atılmasını sağlamaktadır.

Zeytinyağlı portakallı kereviz için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı portakallı kerevizin Nasıl Yapılır?

İlk önce bir adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayalım ve zeytinyağlı portakallı kerevizi pişireceğimiz tencereye koyalım üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ettikten sonra ocak üzerinde orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra havucu küp-küp doğradıktan sonra soğanların üzerine atalım ve rengi dönünceye, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Bu arada havuç kavrulurken patatesi ve kerevizi de güzelce yıkayıp temizledikten sonra küp-küp doğrayalım. Tüm sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Burada en önemli olan şey tüm sebzelerin aynı şekilde olmasıdır.

Kerevizi kararmaması için yarım limon suyunu üzerine dökerek karıştıralım. Tüm sebzeleri doğradıktan sonra tencere içerisine kerevizi limon suyu ile patatesi, bir adet portakal suyunu, şekeri ve tuzunu ilave edelim. Son olarak sebzelerin üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına ulaştığı zaman buzdolabına alıp dinlendirebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa bir gece buzdolabında saklamanız zeytinyağlı portakallı kerevize ayrı bir lezzet katacaktır. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }