portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi

Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi, Kek, hemen hemen tüm bayanların genç kızken denedikleri ilk tariftir. Hepimizin beş çaylarının vazgeçilmezidir. Çikolatalısı, limonlusu, kremalısı, portakallısı v.s. Özellikle portakal benim keklere en çok yakıştırdığım meyvedir. Oktay Usta portakallı kek tarifi mutlaka denenmesi gereken bir tattır. Özellikle kış mevsimine girerken dalından yeni kopartılan mis gibi narenciye kokusu kesinlikle Oktay Usta portakallı kek tarifi ile birleşmelidir.

Oktay Usta portakallı kek tarifi için gerekli malzemeler:

  • 4 tane yumurta,
  • 1,5 su bardağı silme miktar toz şeker,
  • 1 bardaktan biraz az sıvı yağ,
  • Yarım su bardağı soğuk süt,
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi ve suyu,
  • 1.5 tane kabartma tozu,
  • 1 tane vanilya,
  • 2,5 bardak silme miktar un,

Yapılışı:

Birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkartılan yumurtalar ile toz şeker derin bir kapta mikserle malzemeler köpük köpük olana kadar çırpılır. Ne kadar çırpılır ise kadar iyi olur. Üzerine sıvı yağ, süt, portakal suyu ilave edilerek sıvı malzemeler mikser yardımıyla karıştırılmaya devam edilir. Bu karışıma portakal kabuğu rendesi, vanilya da eklenir ve bu defa el yardımıyla hafif karıştırılır. Daha sonra içine un elenir ve mikser yardımıyla kıvamlı hale getirilene kadar çırpılır.

Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi

En son olarak üzerine kabarma tozu elenir ve kaşık yardımıyla çok az karıştırılır. Kabartma tozu da konulduktan sonra çok karıştırılmaz ise daha iyi kabarır. Kek kalıbınızı fırça yardımıyla kuru yer kalmayana kadar iyice yağlanır. Dilerseniz elinizle tereyağı da sürebilirsiniz. Portakallı kek hamurunun tamamı önceden yağlanmış olan kek kalıbına dökülür. Kalıp birkaç kez zemine vurulur ve kek hamurunun kalıba yerleşmesi sağlanır. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirilir. (her fırında pişirme süresi farklı olabileceği detayı unutulmamalıdır.)  Pişme süresi boyunca fırın kapağını açmamaya özen gösterin. Piştiğini düşündüğünüzde kürdan yardımıyla ortasının pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra fırın kapağını 10 dakika açmayın daha sonra da biraz aralayıp 10 dakika içinde beklettikten sonra  portakallı kek fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır.

Oktay Usta portakallı kek tarifi, yapımı hem çok kolay hem de kesinlikle tutan bir tariftir. Yıllardır bu ölçü ile yaparım. Tüm bayanların da bu tariften yararlanması isterim. Aynı tarifi 2 limonun suyu ve rendesi ile limonlu olarak da deneyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. Sünger kıvamında bir kek tarifidir. Hanımlar şimdiden hepinize afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:15:23

Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017