portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Sütlü Tatlılar

Portakallı sütlü tatlılar, kış meyvesi olan portakal tam bir C vitamini deposudur. Biraz asitli bir meyve olduğu için pişirilmeden yenildiğinde mide sorunu olan kişilerde mide asidine neden olabiliyor. Ancak sütlü tatlıların içerisine ilave edilen portakal mide şikayeti olan kişilere ters tepki yapmayıp, rahatsızlıklara yol açmamaktadır. Portakallı sütlü tatlıları, günün her saati afiyetle tüketebilir ve hazırlayabilirsiniz. Hazırlanması da son derece pratik olan bu tatlılar, lezzet bakımından da damakta iz bırakacak niteliktedir. Sevdikleriniz için, aileniz için veya dostlarınız için leziz portakallı sütlü tatlılardan yapabilir ve sohbet eşliğinde tatlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Portakallı sütlü tatlılar

Portakallı muhallebi için gerekli malzemeler

Portakal sos için

  • 3 su bardağı taze portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Portakallı muhallebi hazırlanışı

Tatlının hazırlanması portakallı karışım ile başlayalım. Bunun öncelikle taze olan portakalların suyunu sıkalım ve süzgeçten geçirip bir kasenin içerisine alalım. Portakal suyunun içerisine toz şeker ile birlikte nişastayı ilave edip çırpma teli ile karıştıralım. Akabinde pişirme kabının içerisine alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Portakallı karışımı kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek oldukça önemlidir. İçerisinde nişasta bulunduğu için pütür olabilir. Koyu bir kıvama gelen portakal karışımı kek kalıbının veya şekilli bir kalıbın içerisine dökülüp yayılır. Her tarafa eşit gelecek şekilde dökülüp soğuması için buzdolabına kaldıralım. Ardından muhallebiyi hazırlamaya geçelim. Muhallebi için verilen malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirelim. Bir taşım kaynayan muhallebiyi ocağın üzerinden alalım ve biraz ılık hale gelmesi için bekletelim. Ilık hale geldikten sonra çırpıcı ile karıştıralım ve kalıbın üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökelim.

Portakallı Sütlü Tatlılar

Eğer tek seferde tencereyi portakal sosunun bulunduğu kalıba dökerseniz alt katmanda bulunan portakallı sos dağılabilir. Bunun için dikkatli dökmekte fayda olacaktır. Muhallebiyi de ilave edikten sonra tatlıyı buzdolabına alıp bir saat kadar bekletelim. Sürenin ardından tatlıyı bir servis tabağının üzerine ters çevirip dikkatli bir şekilde çıkartalım. Akabinde kalıbın şeklinde dilimleyip sunum yapalım.

Portakal soslu sütlü irmikli tatlısı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 9 yemek kaşığı dolusu toz şeker

Portakal sosu için

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 küçük fincan su
  • 4 tane portakal

Portakal soslu sütlü irmik tatlısı hazırlanışı

Portakal soslu irmik tatlısının hazırlanmasına irmikli krema ile başlayalım. Bunun için de verilen malzemelerden yağ hariç hepsini bir ufak tencerenin içerisine alalım ve karıştıralım. Kremayı kısık ateşin üzerinde sürekli karıştırarak pişirelim. Akabinde kaynadıktan sonra içerisine yağı ilave edelim ve çırpıcı ile birkaç dakika çırpalım ve alt tarafı hafif ıslatılmış bir borcam tepsinin üzerine yayalım. Diğer taraftan portakal sosunu hazırlamaya geçelim. Çok lezzetli ve hazırlanması çok pratik olan portakal sosunu hazırlamak için bir tencerenin içerisine nişasta ile suyu ilave edelim ve karıştıralım. Nişastanın kıvamı açıldığında portakalları bir sıkma aleti ile suyunu sıkıp karışımın içerisine alalım. Portakal suyunu da ilave ettikten sonra kaynayana dek pişirelim. Kaynadıktan sonra sürekli karıştırarak ılık olmasını sağlayalım. Sos ılık hale gelmiş ise irmikli muhallebinin üzerine b ir kepçe yardımıyla her tarafına eşit gelecek şekilde dökelim. Tatlıyı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Soğuduktan sonra üzerine portakal soslu sütlü irmikli tatlıyı dilimleyip servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 10:42:11

Portakallı Sütlü Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Sütlü Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017