portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Ördek

Portakallı Ördek: Kültürümüzde portakallı ördek dendiğinde hemen zihnimizde canlanır deriz ki bu zor bir yemek uzak duralım. Sizlere bu yazımda hep zihnimizde uzak durduğumuz sözde zengin yemeği olan portakallı ördek yapımını anlatacağım. Sizinle paylaşacağım tarif 6 kişilik bir servis içindir.

Malzemeler: 
  • 1 kiloluk ve 1/2 kiloluk yaban ördeği
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Çeyrek su bardağı üzüm sirkesi
  • 150 gram toz şeker.
  • 50 gram katı yağ tereyağı tavsiye edilir.
  • 2 defne yaprağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz ve karabiber.
Portakallı Ördek Yapılışı: Yaban ördeğinin tüyleri ve içi iyice temizlenir daha sonra ördeğimizi tütsüleriz ve yıkarız. Tereyağımızın ve zeytinyağımızın yarısını  bir tavanın içine koyarız ve ördeklerimizin güzelce kızartırız. Ördeğimiz kızardıktan sonra içi dışı güzelce tuzlanır. Ördeğin ciğerleri, yüreği ve katısı da kızartılır. Ördek ve içindiler bir kaba konulur. Kızartıldığı yağ üzerine sürülüp orta sıcaklıktaki fırında hazırlanan salçalı sos ile ıslatılarak pişirilir.
Portakallı Ördek

.Ördek fırınlanırken portakallarımızı beyaz kabukları kalmayacak şekilde kabukları ince ince soyulur ve portakallar ince şerit halinde doğranır. Hazırlanan portakallar bir tencerenin içerisinde bir süre haşlanır. Diğer tarafta bir tavanın içerisine şekerimizi koyuyoruz ve üzerine su ekliyoruz daha sonra şeker akideleşinceye kadar karıştırıyoruz. Buna çeyrek bardak sirkeyi döküyoruz. Şeker sirke karışımının üzerine 1 limon ve portakal suyu da ekliyoruz. Karışım yarıya içinceye kadar kaynatıyoruz Başka bir tavada 1 çorba kaşığı un ile yağı unun rengi değişinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine sıcak tavuk suyunu ekliyoruz. Salça konur ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır ve portakallı diğer salça ile birbirine karıştırılır. Daha sonra karışım yaklaşık 10 dakika ocakta ısıtılır. 1 kaşık nişasta ve haşlanmış portakal kabukları salçanın içerisine atılır ve salca 2 dakika sonra Ocak üzerinden alınır. Biraz beklenir üzerinde bulunan yağlı kısım alınır. Yağı alınmış olan salça fırından çıkan ördeğin üzerine sürülür ve servis edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 10:59:29

Portakallı Ördek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Ördek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017