İlk olarak karıştırma kabımızın içine şeker ve yumurtayı alıyoruz. İkisini iyice beyaz ve köpüklü bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve tarçınımızı da ekleyerek tekrar homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Buraya kadar mikser kullanmanız daha iyi olacaktır. Böylelikle karışımı daha iyi çırpabilirsiniz, ancak bundan sonraki aşamalarda mikseri kullanmamanız gerekmektedir. Mikseri bıraktıktan sonra karışımın içine maden suyunu ekleyin ve biraz karıştırın.
Daha sonra karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu eklemeye başlıyoruz. Çok cıvık olmayan bir kek hamuru elde ediyoruz ve içerisine kabuğunu başka bir yerde rendelemiş olduğumuz portakalı küçük küpler halinde doğrayarak ekliyoruz.
Afiyet Olsun.