Islak Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Islak Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak portakallı kek, gerçekten baş döndüren bir lezzettir. Küçükten büyüğe herkesin severek yediği bu kek, üstelik de çok pratiktir. Az zahmetle büyük lezzetler yapabilirsiniz. Habersiz gelen misafirlerinize veya bir çay yapıp arkadaşlarınızı çağırmak istediğinizde, 15-20 dakikada bu lezzeti hazırlayabilirsiniz.

Özellikle çocuklar bayılarak yiyeceklerdir. Kış günlerinde portakalların bolca bulunduğu dönemlerde sık sık yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Hem C vitamini kaynağı olan portakalla bağışıklığınızı güçlendirip gripten korunabilir, hem de nefis bir ıslak portakallı kek yemiş olursunuz. Şimdi, tarifimize geçelim.

Islak Portakallı Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir portakalın kabuğunun rendesi ve suyu

Sosu İçin

  • 3 adet portakalın suyu
  • 4,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir portakalın kabuğunun rendesi

Islak Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyin. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu rendesinin bir tatlı kaşığını sos için ayırmayı unutmayın. Daha sonra sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ve kabartma tozunu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek karışıma ekleyin.

Diğer taraftan, pişireceğiniz kek kalıbını önce yağlayın, ardından biraz un serpin. Alternatif olarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.

Kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün ve düzleştirin. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Bu sırada, sosu hazırlamak için bir tencereye portakal suyunu, şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kek piştiğinde, fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarın. Kek dilimlerini hazırlayın ve üzerine hazırladığınız portakallı sosu dökün. Sosun kek tarafından emilmesini bekleyin. İsterseniz sosu kek kalıptayken de dökebilirsiniz. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Islak portakallı kek tarifiniz hazır. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Nergisi Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Nergisi Tarifi ve Malzemeleri