Portakallı Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Portakallı Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Sünger Kek

Portakal suyu, biraz asidik olduğu için kek malzemeleriyle birleştiğinde keki iyice kabartır ve daha yumuşak, süngerimsi bir yapıya kavuşturur. Aynı zamanda kekin içine yayılan yoğun portakal tadı ve şerbetin keki daha da zenginleştirmesi sonucu, ortaya muhteşem bir tatlı kek çıkar. Bu keki anlatırken bile bu kadar mükemmel hissetmek mümkünken, yapım aşamalarını gerçekleştirmek ise ayrı bir keyif olacaktır.

Portakallı Sünger Kek Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 7 çorba kaşığı un

Şerbeti İçin
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı toz şeker

Portakallı Sünger Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı Sünger Kek'in yapımına öncelikle şerbetinden başlıyoruz. Portakal suyunu ve toz şekerini geniş bir kaba alın ve ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesini ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ardından ocağın altını kapatın. Portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra fazla kaynatmamaya dikkat edin, aksi takdirde şerbet acılaşabilir. Portakal aromasını verdikten sonra acı tadını vermeye başlar.

Daha sonra ayrı bir yoğurma kabına geçerek yumurtaların sarısını ve beyazını birbirinden ayırın ve ayrı ayrı çırpın. Daha sonra bunları birleştirip tekrar çırpın. Toz şekeri ekleyin ve iyice köpürene ve şekerler tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin. Ardından sütü, portakal suyunu ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıvıların iyice birleşip homojen bir karışım haline gelmesi önemlidir. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba alıp iyice harmanlayın ve bir süzgeç yardımı ile kek karışımına eleyerek ekleyin. Hamurun kıvamına gelen karışımın içine portakal kabuğu rendesini de ekleyerek mikserde çırpmaya devam edin.

Kelepçeli bir kek kalıbını ya da borcamı yağlayıp unlarken, kek karışımını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kekin üzeri kabarana kadar ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 27 dakika pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan yardımı ile kekin ortasına delikler açarak hamur kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.

Fırından çıkan keki, ilk sıcağının geçmesini bekleyin. Daha sonra çatalla kekin üzerinde delikler açın ve şerbeti kaşık ile yavaş yavaş her tarafını ıslatarak dökün. Birkaç saat dinlendikten sonra dilimleyerek, arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni