Portakallı Ördek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Portakallı Ördek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Ördek: Kültürümüzde portakallı ördek dendiğinde hemen zihnimizde canlanır deriz ki bu zor bir yemek uzak duralım. Sizlere bu yazımda hep zihnimizde uzak durduğumuz sözde zengin yemeği olan portakallı ördek yapımını anlatacağım. Sizinle paylaşacağım tarif 6 kişilik bir servis içindir.

Portakallı Ördek Malzemeleri
  • 1 kiloluk ve 1/2 kiloluk yaban ördeği
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Çeyrek su bardağı üzüm sirkesi
  • 150 gram toz şeker.
  • 50 gram katı yağ tereyağı tavsiye edilir.
  • 2 defne yaprağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz ve karabiber.
Portakallı Ördek Nasıl Yapılır?

Yaban ördeğinin tüyleri ve içi iyice temizlenir daha sonra ördeğimizi tütsüleriz ve yıkarız. Tereyağımızın ve zeytinyağımızın yarısını bir tavanın içine koyarız ve ördeklerimizin güzelce kızartırız. Ördeğimiz kızardıktan sonra içi dışı güzelce tuzlanır. Ördeğin ciğerleri, yüreği ve katısı da kızartılır. Ördek ve içindiler bir kaba konulur. Kızartıldığı yağ üzerine sürülüp orta sıcaklıktaki fırında hazırlanan salçalı sos ile ıslatılarak pişirilir. Ördek fırınlanırken portakallarımızı beyaz kabukları kalmayacak şekilde kabukları ince ince soyulur ve portakallar ince şerit halinde doğranır. Hazırlanan portakallar bir tencerenin içerisinde bir süre haşlanır. Diğer tarafta bir tavanın içerisine şekerimizi koyuyoruz ve üzerine su ekliyoruz daha sonra şeker akideleşinceye kadar karıştırıyoruz. Buna çeyrek bardak sirkeyi döküyoruz. Şeker sirke karışımının üzerine 1 limon ve portakal suyu da ekliyoruz. Karışım yarıya içinceye kadar kaynatıyoruz başka bir tavada 1 çorba kaşığı un ile yağı unun rengi değişinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine sıcak tavuk suyunu ekliyoruz. Salça konur ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır ve portakallı diğer salça ile birbirine karıştırılır. Daha sonra karışım yaklaşık 10 dakika ocakta ısıtılır. 1 kaşık nişasta ve haşlanmış portakal kabukları salçanın içerisine atılır ve salca 2 dakika sonra Ocak üzerinden alınır. Biraz beklenir üzerinde bulunan yağlı kısım alınır. Yağı alınmış olan salça fırından çıkan ördeğin üzerine sürülür ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni