Yoğurtlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Yoğurtlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu portakallı kek, mis gibi kokusuyla, pamuk gibi yumuşaklığı ve portakalın verdiği aromalı lezzetiyle çay saatlerinin gözdesi olmuştur. Portakal tadını çok severim; girdiği her pasta, kurabiye ve kekin kokusunu ve lezzetini güzelleştirir. Bu keki ne zaman yapsam, mükemmel kokusu, hafif oluşu ve lezzetli yapısından dolayı üst üste 2-3 dilim yemekten kendimi alamıyorum. Yoğurtlu portakallı kekimi komşularım çok seviyor; ne zaman yapsam kapının zili çalar ve komşularım "Portakallı kek mi yapıyorsun?" diyerek eve doluşurlar. Şimdi yoğurtlu portakallı kekimi yapmak için mutfağa gidiyorum. Arkadaşlar, siz de kalkın, çay saatinize bu güzel keki yapın ve komşularınızı yoğurtlu portakallı kekinize hayran bırakın.

Yoğurtlu Portakallı Kek Malzemeleri
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Yoğurtlu Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Yumurtalara şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Portakal suyunu, yoğurdu ve sıvı yağı tek tek ilave edip çırpmaya devam edin.

Unu eleyip harca katın ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından rendelenen portakal kabuğunu ilave edin ve çırpmaya devam edin. Yoğurtlu portakallı kek hamuru tam kıvamına geldiğinde, kek yapacağınız kalıbın içini yağlayın, unlayın ve harcı dökün. Önceden 170 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına yoğurtlu portakallı keki verin ve pişirin. Kabarıp kızarmaya başlayan kekin piştiğini anlamak için bir kürdan alarak keke batırın; eğer kek hamuru kürdana bulaşmıyorsa kek pişmiştir. Fırını kapatın ve yoğurtlu portakallı keki 5 dakika kadar içinde dinlendirin, ardından çıkarın. Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bir dilim yoğurtlu portakallı kek yanında bir bardak çay ile mükemmel bir ikili oluşturur.

Ekstra İpuçları
  • Kekin daha da lezzetli olması için üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Portakal kabuğu rendesini fazla kaçırmamaya özen gösterin, aksi halde kek acı olabilir.
  • Fırınınızın performansına göre pişirme süresi değişebilir, bu yüzden keki sık sık kontrol edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni