Portakallı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakallı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Limonlu Kek

Portakallı limonlu kek, en sevdiğim kek çeşitleri arasında yer alır. Bu kek, içindeki mükemmel portakal ve limon karışımı aroması ve enfes kokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Kış aylarının da gelmesiyle şu an kolayca bulabileceğiniz portakal ve limon, içerdiği C vitamini sayesinde sağlık açısından da oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir. Sadece misafirleriniz için değil, akşam yemeklerinden sonra eşiniz ve çocuklarınıza da çay ya da meyve suyu ile sunabileceğiniz ve çok sevecekleri bir kek çeşididir portakallı limonlu kek.

Kek yapmayı seviyor ama tutturamıyorsanız, birkaç küçük ipucu vereyim sizlere. Öncelikle şeker ve kullanılacak yumurtayı çok iyi çırpmak gerekiyor, ta ki krema kıvamına gelene kadar. İkinci püf noktası ise unu eleyerek eklemek kek hamurunun içine; üçüncü püf noktası ise kabartma tozunu en son ve eleyerek ilave etmek olacaktır. Son olarak da fırının kapağını ilk 20 dakika açmamak gerektiğini unutmayın. Şimdi bu enfes lezzetlerden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Portakallı Limonlu Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet portakal suyu
  • 1 adet limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yeteri kadar un

Portakallı Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce portakal ve limonun kabuklarını rendeliyoruz. Portakalların suyunu sıkıp bir kenara alıyoruz. Ardından yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla bir kabın içerisinde iyice çırpıyoruz (krema kıvamına gelene kadar). Çırptığımız yumurta ve şeker karışımına 1 su bardağı sıvı yağı, portakal suyunu, portakal ve limon kabuğu rendesini, vanilyayı, tarçını ve unu eleyerek ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu yine bir elek yardımı ile eleyerek ekliyor, ardından birkaç defa karıştırıp yağlamış olduğumuz kek kalıbının içine boşaltıyoruz.

Önceden 170 derecede ısıttığımız fırının içerisine kek kalıbını koyuyoruz. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz; yoksa kek istediğimiz gibi kabarmaz. Ardından ara ara pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yardımıyla kontrol ediyoruz. Eğer batırdığımız çatala kek hamuru yapışmıyorsa, kek olmuş demektir. Fırından alıp biraz soğumasını bekledikten sonra kalıbı bir tepsi içerisine ters çevirip çıkarıyoruz. Dilimlemek için acele etmeyin, çünkü eğer sıcakken dilimlemeye kalkarsanız kek dağılır ve parçalanır. Bu yüzden iyice soğumasını bekleyip öyle dilimleyin ve servis tabaklarına alıp servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni