Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Lorlu Kurabiye: Bugünkü menümüzde bir bardak sıcak çay yanına iyi gidebilecek bir tarif var. Bu portakallı lorlu kurabiyenin tarifi yıllar öncesine ait, sanırım Portakal Ağacı sitesinden alıp yaptığım, çok hoşuma giden lezzetli bir kurabiye idi. Şimdi bu kurabiyeyi hep birlikte tekrar yapmayı deneyeceğiz. Umarım sizlerde benim kadar sever ve beğenerek yersiniz. Bu tarifte bulunan portakal kabuğu ile loru birlikte gördüğünüzde belki kıvırabilirsiniz. Ama kendinize bir iyilik yaparak, mutfağınızda bu portakallı lorlu kurabiyeyi yapın, inanın şimdiye kadar niye yapmadığınıza pişman olacaksınız.


Portakallı Lorlu Kurabiyenin Malzemeleri



Hamuru için

  • 250 gr tereyağı ya da margarin (Yağ oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt (100 ml)
  • 1 çay bardağı şeker (50 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar un

İçi için

  • 4 adet portakalın kabuğu
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (100 gram)
  • 250 gr tuzsuz lor peyniri

Portakallı Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

4 tane portakal kabuğunu küçük küpler şeklinde kurabiyenin içini hazırlamak için doğruyoruz. Doğradığımız bu kabukları bir tencereye koyup, üzerini geçinceye kadar su doldurup, ocakta kaynatıyoruz. Bu kaynama 1-2 dakika daha sürmeli bu aşamadan sonra pişen portakal kabuklarının suyunu süzüyoruz. Bunu 3 defa daha tekrarlıyoruz. Yani portakal kabuklarını 3 defa kaynatarak suyunu süzüyoruz. Dördüncü seferinde suyu süzülen portakal kabuklarının üstüne şeker ile suyu ilave edip, tekrar kaynatıyoruz. Kaynayan bu karışımın suyunu, portakal kabukları çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Suyu tamamen çektikten sonra ocaktan indirip, soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra lor peyniri ile iyice karıştırıyoruz.

Portakal kabukları pişirme işi bittikten sonra elimizde bulunan tüm malzemeleri kullanarak hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Unu, azar azar ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda hamur hazırlıyoruz.

Yoğurduğumuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirip, sonra hamurdan kaysı büyüklüğü miktarınca yumaklar alıp, içlerine mümkün olduğu kadar hazırladığımız karışımdan koyup, yuvarlayıp kapatıyoruz. Kurabiyeleri koyacağımız fırın tepsisine ilk önce yağlı kâğıt seriyoruz. Onun üzerine Çiğ kurabiyeleri dizip, beş dakika önceden 175 C'ye ısıttığımız fırın içinde üzeri hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca, kurabiye üzerine, pudra şekeri serpiştirerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Portakallı Lorlu Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Portakal Faydaları Nelerdir?

Portakal Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Güncel

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri