Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Şam Kurabiyesi

Portakallı Şam Kurabiyesi, pratik ve lezzetli kurabiyelerden biridir. Kış günlerinde sıkça yapabileceğiniz bu kurabiye, hem vitamin ve mineral açısından zengin bir besin kaynağıdır hem de çocukların severek yediği bir atıştırmalıktır. Özellikle kadınlar, altın günlerinde Portakallı Şam Kurabiyesi tarifini yaparak misafirlerine farklı lezzetler sunabilirler veya bir bardak çay eşliğinde komşu ve arkadaşlarıyla hoş bir sohbette bu kurabiyeleri yiyebilirler. Görseli bile iştahınızı kabartmaya yetecektir. Portakallı Şam Kurabiyesi, yapımı kolay ve hızlı bir tariftir. Öyleyse, tarife geçelim.

Portakallı Şam Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tereyağı (erimiş ve soğumuş olması gerekir)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kurabiyeleri süslemek için biraz toz şeker

Portakallı Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, Portakallı Şam Kurabiyesi tarifine başlamadan önce tüm malzemelerin bir süre buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayın. Tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin ve soğutun. Diğer taraftan, 4 su bardağı un, kabartma tozu, karbonat ve mısır ununu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyin ve hazır bir şekilde kenarda bekletin. Bu önemli adımı kaçırmamaya özen gösterin. Şimdi kurabiye yapımına başlayabiliriz.

İlk olarak geniş bir yoğurma kabı alın ve içine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip mikser yardımıyla iyice krema haline gelene kadar çırpın. Karışım sarı bir renk aldığında, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt ve yağları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Artık kuru malzemeleri ekleme zamanı geldiği için mikseri çıkarabilirsiniz.

Önceden eleyerek hazırladığınız un karışımını yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bu kurabiyenin püf noktası, hamurun uzun süre yoğrulmasıdır. Bu, dış yüzeyinin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar. Eğer kurabiye hamuru hala ele yapışıyorsa, geride kalan unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir.

Hamur hazır olduğunda, cevizden büyük parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın. Bir tabağa biraz toz şeker koyup yuvarladığınız hamuru bu şekere batırın. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Fazla düzeltmeye çalışmayın çünkü kurabiyeler fırında eriyip düzelecektir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırın sıcaklık ayarları değişebileceği için gözlemleyerek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz havalandırın. Portakallı Şam Kurabiyesi tarifi hazır. Servis tabağına alın ve bir bardak portakal suyu ile servis yapın. Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni