Portakallı Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı şerbetli kek, lezzeti ve hafifliği ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Pratik yapılışı sayesinde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikram alternatifi oluşturan bu tarif, geçmişin güzel anılarını canlandırıyor. Keyifli atıştırmalıklar arayanlar için ideal bir seçenek!
Portakallı Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri
18 Ağustos 2024

Portakallı Şerbetli Kek


Portakallı şerbetli kek, normal keklere göre daha enfes tatlar sunar. Bu keki mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli tarifler arasında yer alır. Küçükken annemin yaptığı bu keki afiyetle yerdik. Şimdi ise kendi evimde sık sık kek yapıyorum. Ancak tarifler tükenmeye başladıkça, annemin bu tarifi aklıma geldi. Hemen annemi arayıp tarifi not aldıktan sonra oğlum için mutfağa girdim. Okul dönüşü ona sürpriz yapmak için keki hazırladım. Okuldan dönen minik adam, anneannesinin tarifini büyük bir iştahla yedi. Tıpkı benim çocukken yaptığım gibi. Şimdi bu güzel tadı sizinle paylaşmak istiyorum.

Portakallı Şerbetli Kek İçin Gerekli Malzemeler


  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 kahve fincanı un

Üzeri İçin


  • Kırılmış fındık
  • Hindistan cevizi

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu
  • 1/4 limon dilimi
  • 1,5 su bardağı portakal suyu

Portakallı Şerbetli Kek Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamadan önce şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz. Şerbetimizin soğuk, kekimizin ise sıcak olması gerekiyor. Şerbet için; toz şekerimizi ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. İçine limon dilimini de ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğuttuktan sonra ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve portakal suyunu ekliyoruz. Homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırıyoruz.

Kekimizi hazırlamak için yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıp köpürtüp beyazlaşana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Beyazlaşan karışımın üzerine sıvı yağı, portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırıyoruz. Malzemeler güzelce birbirleriyle özleştikten sonra hazırladığımız karışımı margarin ile yağladığımız ve üzerine un serptiğimiz cam tepsiye döküyoruz. Tepsiye un serpmemizin amacı, kekimizin piştikten sonra tepsiden daha kolay çıkmasını sağlamaktır. Tepsiye döktüğümüz karışımı eşit şekilde yaydıktan sonra birkaç defa tezgâha yavaşça vuruyoruz. Bu, hava kabarcıklarının oluşmasını engeller.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirerek döküyoruz. Şerbetini çeken kekimizin üzerini Hindistan cevizi veya kırılmış fındık ile süsleyerek servis ediyoruz. Süsleme tamamen sizin isteğinize ve damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Abdülberr 10 Ağustos 2024 Cumartesi

Portakallı şerbetli kek tarifini okuduktan sonra gerçekten çok heyecanlandım. Annenizin tarifini uygulamanız ve oğluğunuza bu güzel lezzeti sunmanız harika bir anı olmalı. Kekin hem tadı hem de yapılışındaki pratiklik, misafirler için gerçekten iyi bir seçenek gibi görünüyor. Şerbetin soğuk, kekin sıcak olması gerektiğini öğrenmek de önemli bir detay. Düşünsenize, çocukken yediğiniz o keki şimdi kendi çocuğunuza yapıyorsunuz; bu duygu çok özel olmalı. Şerbetli kekin üzerindeki hindistan cevizinin ve fındığın görseli de harika olur! Bu tarifi denedikten sonra, sonuçları duymak için sabırsızlanıyorum. Sizin gibi bu güzel anıları paylaşan biriyle karşılaşmak çok güzel. Afiyet olsun!

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Abdülder,

Yorumunuz beni gerçekten çok mutlu etti! Portakallı şerbetli kek tarifinin hem lezzeti hem de anı oluşturma potansiyeli harika bir kombinasyon. Annelerin tariflerinin, sadece lezzetli değil, aynı zamanda duygusal bir bağ oluşturduğunu biliyoruz. Kekin sıcak, şerbetin soğuk olması detayı da gerçekten önemli; bu, kekin dokusunu ve lezzetini artırıyor.

Kendi çocukluk anılarını paylaşarak, o günlere dönüş yapmanız ve şimdi aynı lezzeti kendi çocuğunuza sunmanız, gerçekten çok özel bir duygu. Hindistan cevizi ve fındık gibi malzemelerin de keke katacağı görsellik ve tat, misafirlerinizi etkileyecek kesinlikle.

Tarifi denedikten sonra sonuçlarınızı merakla bekliyorum! Bu tür güzel anıları paylaşmak her zaman keyifli. Afiyet olsun, umarım harika bir deneyim yaşarsınız!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Portakallı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri
Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Hamilelikte Portakal Tarifi ve Malzemeleri
Hamilelikte Portakal Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri