Portakal Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Portakal Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakal reçelli kurabiye, kurabiye hemen hemen herkesin severek tükettiği enfes bir atıştırmalıktır. Kabul günlerinin ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetidir kurabiye. Pastane vitrinlerini ve market reyonlarını süsleyen rengarenk iştah kabartan kurabiyelerden dilersek bizlerde evinizde yapabiliriz. Üstelik hem hijyeninden emin oluruz hem de sevdiklerimize kendi ellerinize kurabiye yapmış oluruz. Sizleri bilmem ama ben evde sevdiklerim için bir şeyler yapmayı çok seviyorum. Bu yüzdende gergin yeni bir lezzet ve değişik tarifler arayışı icindeyim. Devamlı yaptığım bir kurabiye ye küçük dokunuşlar yaparak faklı lezzetler elde edebilirim. Fazla malzeme ziyan etmeden tuttura bilecegime inandığım tarifleri deneyerek enfes tatlılar atıştırmalıklar hazırlaya biliyorum. Sizlerde yeniliklere açık iseniz severek yaptığım ve birçok kişi tarafından beğenilen portakal reçelli kurabiye tarifimi okuyup yapabilirsiniz. Evdeki malzemeleri kullanarak bu kurabiyeyi yapmak mümkün.


Portakal reçelli kurabiye için gerekli malzemeler

  • 150 gram tereyağı,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir su bardağı pudra şekeri,
  • Bir adet yumurta,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir paket, kabartma tozu,
  • Üç bardak un,

İçi malzemeleri

  • Bir bardak portakal reçelli,
  • Bir bardak ceviz veya fındık içi,
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizli,
  • 4 kaşık pudra şekeri dışı için,
Hazırlanışı: Derin bir kâseye pudra şekeri, tere yag, sıvı yağ, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Ardından unu yavaş yavaş dökuyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor bu yüzden unu yavaş yavaş koyup kıvamına bakmalıyız az gelir elimize yapışır ise un ilave edebiliriz. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar kopartıp avuç içimizde ovalıyoruz ve portakal reçeline ceviz içi ve Hindistan cevizi kattığımız iç malzememizden küçük parça hamurumuzun ortasına koyup kapatıyoruz. Yuvarlak toplar halinde hazırladığımız kurabiyeyi yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve küçük bir çatal yardımıyla kenarlarına bastırarak tırtıl şeklini veriyoruz. Bu işleme bütün malzemeler bitinceye kadar devam ediyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pisiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Deneyeceginizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Portakal Reçelli Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yalancı Portakal Türleri ve Özellikleri

Yalancı Portakal Türleri ve Özellikleri

Güncel

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabuklu Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabuklu Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri