Portakal Kabuğu
Portakal Kabuğu, Portakal kış ayların da tüketilen, çoğunluk olarak Doğu Karadeniz bölgesin de yetişen bir meyve türüdür. Portakalın birçok çeşidi vardır. Portakal tam bir şifa kaynağıdır. Özellikle içerdiği C vitamini soğuk algınlığı ve gribe çok iyi gelir. Bunun yanı sıra portakaldan pek çok şeyler yaparız. Başlıca portakaldan yapılanlar, partakal kabuğundan reçel, portakaldan kek ve portakal suyu ve daha birçok şekilde portakaldan yaralanırız.
Portakalın kabuğu portakaldan daha faydalıdır. Ama acı tadı yüzünden fazla düketilmez. Portakal kabuğunun tüketme yolları vardır. Bunlardan birkaçı, reçeli yapılır, kekler ve pastalar da kullanılır ve kabuğu rendelenerek çayı yapılır. Portakal kabuğunun faydası oldukça çoktur.
Portakal kabuğunun faydaları nelerdir?- Kolesterollü düşürür.
- Portakal kabuğu zayıflamaya oldukça faydası vardır. Yağ yakımını kolaylaştırır.
- Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa, mide ve bağırsağı düzenler.
- Portakal kabuğunun iç beyaz kısmı sararmış dişlere sürülür ise dişleri beyazlatır ve cilde oldukça faydalıdır.
- Portakal kabuğu selülitlere karşı yardımcı olur.
- Yatağa girmeden önce portakal yerseniz uykunuz çabuk gelir.
- İçerisin A ve C vitamini vardır. Soğuk alğınlığı ve gribe karşı korur.
20.01.2024 06:26:57
Portakal Kabuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|