Portakallar iyice yıkanır süzülmesi için bir süzgece alınır. 2 Adet portakal yuvarlak yuvarlak enine kesilerek dilimler haline getirilir. Aynı işlem yeşil limon için de yapılır. Dilimlenen portakallar, dilimlenmiş limon, şeker ve baharatlar aromaların geniş bir kaba alınarak aromaların birbirine iyice karışması sağlanır ve meyveli şeker aroması cam kavanoza alınır. Üzerine votka ve kaynamış su ile diğer portakalların sıkılmış suyu ilave edilir. Son olarak da karıştırma kabında bulunan çubuk tarçın ve karanfiller de eklenir kavanozun ağzı sıkıca kapatılarak 1- 2 dakika çalkalanır.
Güneş görmeyen bir yere konularak ara sıra çalkalanmaya devam edilir. Yaklaşık 1 ay sonra toz şeker tamamen erdiğinde tülbent le süzülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.