Portakallı Bisküvi

Portakallı bisküvi, Bisküvi, Fransızca kökenli bir kelime olan biscuit kelimesinden Türkçeye çevrilmiştir. Anlamı ise iki kez pişirilmiş demektir. Tahıl unları içerisine kabarmasını sağlayıcı maddeler yani yağ şeker tuz gibi ürünler ilave edilerek veya içerisine taze süt, toz kakao, süt tozu, glikoz şurubu, fruktoz, peynir altı suyu tozu gibi ürünler eklenerek yapılan ve su ile yoğurularak tekniğine uygun bir biçimde işlenmesi ile meydana gelen bisküvi, unlu bir mamuldür.
Bunların dışında meyveli olarak yapılanları veya daha değişik bitkilerden yapılanları da vardır. Günümüzde ara öğünler gibi tüketilen bisküviler anlık açlıklarda sıkça kullanılan bir besindir. O yüzdende hazır üretimi çok fazla sayı ve de çeşit içermektedir. Her isteğe veya damak tadına uygun bir bisküvi bulmak günümüzde hiç de zor değildir.

Portakallı bisküvinin malzemeleri

  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • 100 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı,
  • İki yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu,
  • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 200 gram un,

Portakallı bisküvi nasıl yapılır?


Bisküvimize başlamak için öncelikli olarak derin bir kap temin edilir ve içerisine şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş ve de yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir. İstenilen krema kıvamına gelebilmesi için mikser yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra içerisine kalan malzemeler olan kabartma tozu ve un ilave edilerek homojen bir kıvam alana kadar karışım el ile yoğurulur.
Hamurun olduğunu elinize yapışmaması ve topak topak bir görüntü oluşturmamasından anlayabilirsiniz. Daha sonra hamurdan çok küçük olmayacak şekilde parçalar kopartılarak biraz el içerisinde yuvarlanıp söbeleştirilerek önceden yağ ile iyice yağladığımız fırın tepsisi içerisine belli aralıklarda dizmeye başlarız. Dilerseniz yağlı kâğıtta kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Hamur bitene kadar bu işlem tekrar edilerek tepsiye yerleştirilir. Bu işlem bittikten sonra tepsi buzdolabına konularak on beş dakika kadar dinlenmeye alınır. Kendini toplayıp dinlenen hamurlar süre dolduğunda önceden 180 derecede ısınmaya bırakılmış fırına pişmesi için yerleştirilir. Ortalama on beş dakikada pişmesi beklenen portakallı bisküvilerimiz artık pişmiş ve hazırdır. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

21.01.2024 17:23:54
Portakallı Bisküvi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Portakallı Bisküvi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Portakallı Bisküvi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yalancı Portakal

Yalancı portakal, ağacı kapalı tohumlar türünden familya olarak da dutgiller cinsinden bir zamanlar İstanbul ve Bursa taraflarında gerek süs bitkisi ger...
Devamını Oku

Islak Portakallı Kek

Islak portakallı kek, gerçekten baş döndüren bir lezzettir. Küçükten büyüğe herkesin severek yediği bu kek üstelik de çok pratiktir. Az zahmetle büyük lezzet...
Devamını Oku

Portakallı Pekin Ördeği

Portakallı Pekin Ördeği, Türk mutfağına uzak doğu ülkelerinden gelerek yerleşen portakallı pekin ördeği yemeği henüz ülkemizde fazla tanınan bir ...
Devamını Oku

Portakal Nergisi

Portakal Nergisi, diğer adı ile aynı sefa çiçeğidir. Bu çiçek genelde bahçeler de ve yabanileşmiş olarak kıraç bölgeler de yetişir. Portakal nergisinin rengi...
Devamını Oku

Portakallı Sütlü Tatlılar

Portakallı sütlü tatlılar, kış meyvesi olan portakal tam bir C vitamini deposudur. Biraz asitli bir meyve olduğu için pişirilmeden yenildiğinde mide sor...
Devamını Oku

Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi

Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi, Kek, hemen hemen tüm bayanların genç kızken denedikleri ilk tariftir. Hepimizin beş çaylarının vazgeçilmezidir. Çikolatalıs...
Devamını Oku

Portakal Çiçeği

Portakal Çiçeği, Turunçgiller familyasından olan bir ağaç türüdür. Boyu 2 ile 10 metre arasında değişmektedir. Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlı olan ...
Devamını Oku

Portakallı Anne Kurabiyesi

Portakallı anne kurabiyesi; Kurabiyeler kuru pasta türlerinin en çok tercih edilen yapılan ve de tüketilen ürünüdür. Genellikle her annenin bildiği kurabiye ...
Devamını Oku

Kırmızı Portakal

Kırmızı Portakal, diğer portakallara göre içerisinde 4 kat daha fazla C vitamini bulundurur. Hatay'ın Erzin ilçesinde yetişen kırmızı portakal dediğimiz meyv...
Devamını Oku

Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Havuçlu Kek, Günümüzde en çok tercih edilen ve en çok tüketilen kekler listesinde en baş sıralarda yerini almaktadır. Hem lezzetli olması hem de h...
Devamını Oku

Portakal Ağacı Bakımı

Portakal Ağacı Bakımı, oldukça zahmetli ve emek isteyen bir meyve çeşididir. İnsanlar gibi ağaçlarda ilgili sevgi ile daha güzel büyüler, daha çok meyve veri...
Devamını Oku

Portakallı Ördek

Portakallı Ördek: Kültürümüzde portakallı ördek dendiğinde hemen zihnimizde canlanır deriz ki bu zor bir yemek uzak duralım. Sizlere bu yazımda hep zihnimizd...
Devamını Oku

Kan Portakalı

Kan portakalı: Adından da anlaşılacağı gibi içi kıpkırmızı bir narenciye çeşididir. Günümüzde en çok kan portakalı Hatay'ın Erzin ilçesinde yetiştirilmektedi...
Devamını Oku

Portakallı Revani

Portakallı Revani, Revaniyi ile herkes mutlaka az bir kere tanışmıştır. Ülkemizde neredeyse revaniyi yapmayan yoktur. Malzemesi hemen hemen her evde olabilec...
Devamını Oku

Portakallı Şam Kurabiyesi

Portakallı Şam Kurabiyesi, tarifi güzel pratik ve lezzetli kurabiyelerden biridir. Kış günlerinde bol bol yapabileceğiniz bir kurabiye çeşididir. Hem vitamin...
Devamını Oku

Küçük Portakal Ağacı

Küçük portakal ağacı, Ülkemizin belirli bölgelerinde yetişen vitamin deposu portakallar hepimizin bildiği gibi c vitamini içeriyor. Bu sebeptendir ki kış ayl...
Devamını Oku

Portakallı Lorlu Kurabiye

Portakallı Lorlu Kurabiye: Bugünkü menümüzde bir bardak sıcak çay yanına iyi gidebilecek bir tarif var. Bu portakallı lorlu kurabiyenin tarifi yıllar ön...
Devamını Oku

Portakal Jöleli Kek

Portakal Jöleli Kek evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kolay kek tarifleri arasında yer alıyor. Çocuklarınıza ve misafirlerinize basit kekler yapmak yerine...
Devamını Oku

Kremalı Portakallı Kek

Kremalı portakallı kek, benim için beş çaylarının vazgeçilmez yiyeceğidir. Bu birazda portakal aromasından ötürü de olabilir. Beş çaylarının, altın günlerini...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Portakallı

Zeytinyağlı Enginar Portakallı, Enginar en besleyici en sağlıklı sebzelerden biridir. Bu besleyici sebzenin vücut için faydaları saymakla bitmez. Doğal ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yalancı Portakal
Islak Portakallı Kek
Portakallı Pekin Ördeği
Portakal Nergisi
Portakallı Sütlü Tatlılar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024