Portakallı Haşhaşlı Kek
Portakallı haşhaşlı kek, Sizde şöyle sağlıklı bol C vitamini bakımından zengin olan bir kek yapmak istiyorsanız, bu portakallı haşhaşlı kek tarifi tam size göre. Ferah ve mayhoş tadıyla tarif defterleriniz de yerini alacak olan bu tarifle sizde sıradan kekleri artık bir kenara bırakacaksınız. Portakallı haşhaşlı kek yapıp gönül rahatlığıyla çocuğunuzun beslenme çantasına koyabilir, akşamdan yapıp sabah kahvaltısında sunabilirsiniz.
Çay ve kahve gurubuna çok yakışmaktadır. Portakallı haşhaşlı kek yapımı kolay zahmet gerektirmeyen tariflerdendir. Kolayca hazırlanır. Vakti olmayanların kısa sürede sağlıklı lezzetli bir sunum yapabilecekleri bu tarifi sizinle paylaşalım,
Portakallı haşhaşlı kek tarifi için gerekli malzemeler- 1 Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu,
- 1 Su bardağı şeker,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 Su bardağı tam buğday unu,
- 1 Su bardağı normal un,
- 2 adet yumurta,
- 1 portakal kabuğu rendesi,
- 2 yemek kaşığı haşhaş,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu.
Portakallı haşhaşlı kek nasıl yapılır?
Karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri koyun. İyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine portakal suyunu, sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesini koyup çırpmaya devam edin. Haşhaşı, normal un ve tam buğday ununu koyduktan sonra toprak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok az karıştırın.
Elde edilen portakallı haşhaşlı kek hamurunu tercihinize göre yağlanmış tepsiye ya da yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin kekinizi pişirin. Kontrollü olarak pişirmekte fayda var. Çünkü fırından fırına değişiklik gösterebilir. Pişen portakallı haşhaşlı keki soğumasını bekledikten sonra bıçak yardımı ile dilimleyin. Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
20.01.2024 00:39:02
Portakallı Haşhaşlı Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|