Bu tarifte ilk önce yumurtaları derin bir kapta çırpın. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu aşamada uzun süre çırpmanız gerekmektedir. Çünkü bu aşamada ne kadar uzun çırparsanız kekiniz o kadar daha çok kabarır. Sonra sıvı malzemeleri yani sütü, sıvı yağı ve portakal suyunu kaba ekleyin ve biraz çırpın. Daha sonra kuru malzemeleri yani kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu elek yardımı ile eleyip başka bir kapta hepsini harmanlayın. Daha sonra unlu karışımı sıvıların olduğu kaba ekleyin ve çırpın. Tamamen karıştırdıktan sonra portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Kek hamurunuz sıvı olabilir endişelenmeyin. Normal kek hamurlarına göre daha sıvı olması gerekir. Kek hamuru hazırlandıktan kek kalıbını yağlayıp unlayın. Un fazla gelirse eğer kalıbı ters çevirip çırpın. Son olarak kalıba kek hamurunu dökün. Her yere eşit gelecek şekilde ıspatula ile düzeltin. 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırın kapağını yaklaşık yarım saat hiç açmayın. Saat her fırın için aynı olmayabilir. Kekin kokusu gelene kadar fırın kapağını açmayın. Açtıktan sonra kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Pişti ise eğer fırından hemen çıkarın. Çünkü fırında biraz fazla kalır ise kek kuruyabilir. Fırından çıkan keki biraz dinlendirip ılındıktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.