Portakallı mozaik pasta ilk aşamasında portakalın kabuğunu rendeleyelim. Portakalın suyunu sıkalım. Kendimize bir karıştırma kabı ayarlayalım ve içerisine bisküviler parçalayalım. Bu arada ayrı bir kabın içerisinde tereyağını eritelim ancak ılık şekilde kalsın. Çok sıcak olmasını istemiyoruz. Daha sonra eriyen tereyağını, şekeri, sütü, cevizi, kakaoyu ve rende yaptığımız kabukları bisküvi kabının içerisine atalım. Kakaolu bir görüntü ortaya çıkacak.
Portakallı mozaik pastanın bu aşamasında bütün malzemeleri iyice yoğuralım. Kakaolu bir görüntü ortaya çıkacak. Bir kek kalıbının içerisine alüminyum folyo serelim ve bütün malzemeyi bu kaba boşaltalım. Artık soğutma işlemine sıra geldi. Buzdolabının dondurucu bölmesine yerleştirdiğimiz portakallı mozaik pastamızı 2 saat kadar donmaya bırakıyoruz. Servis yapmaya yakın zamanlama denk getirirseniz hemen çıkarır çıkarmaz sunumunu yapabilirsiniz. Pastayı dilerseniz hiç kaba koymadan alüminyum folyo ile üçgen şeklinde sarabilirsiniz. Zaten klasik şeklide bu şekilde olmaktadır. Benim kaba koyma amacım dolapta daha muntazam durması için. Portakallı mozaik pasta tarifimiz bu kadar. Başka pastalarda buluşmak dileğiyle. Şimdiden ellerinize sağlık.