Öncelikle hamur yapmak ve rahatça karıştırmak için derin ve geniş bir kap alın ve içine oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı, yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Karışımın içine sıvı yağ ve rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ve sütü de ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Son olarak kabartma tozu ve unu da ince delikli bir süzgeç yardımıyla ekleyip yavaş yavaş karışıma katarak karıştırın. Unu azar azar eklemenizde fayda var kıvamını tutturmak için çünkü bir farklılık yapıp kulak memesi değil de ele yapışan ve zor şekil vereceğiniz bir hamur yapacağız. Elinizde yuvarlarken zor şekil alan bir hamur olması gerek, eğer kolay yuvarlanırsa hamur sert olmuş demektir. Hamuru hazırladıysanız eğer biraz büyük bir kurabiye olacak. Cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizin ortasında yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Hamurlar bittikten sonra fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine ayırmış olduğunuz yumurta akını sürün ve dövülmüş ceviz veya fındık serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Fırın ayarları birbirini tutmadığı için siz kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişen portakallı kurabiyeleri fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Portakallı yumuşak kurabiye tarifimiz hazır. Hepinize şimdiden afiyet bal şeker olsun.