İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Üzerine portakal suyu ve sıvı yağı ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz. Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyip kek hamurumuzu hazır hale getirene kadar kıvamlı bir kek hamuru elde edinceye dek çırpıyoruz. Dağa sonra yağlanmış yuvarlak tart kabına ya da yağlanmış borcam içine hamuru döküp 170 derecelik fırında 10-15 dakika üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz. Bu arada kekimizin jölesini hazırlamaya başlıyoruz. Jölemiz için hazırladığımız malzemeleri karıştırarak derin bir tencerede katılaşıp koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
2-3 dakika boyunca bu şekilde kaynattıktan sonra pişen kekimiz üzerine döküyoruz ve soğuması için bekletiyoruz. Daha sonra keki pizza gibi dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.